Gerard van Wieren

Kwaliteit, werkplezier en aandacht voor mijn persoonlijke omstandigheden

‘Ik ben in 2013 als stagiair begonnen bij Van Velzen Audit. Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar destijds was het heel ingewikkeld om een stageplek of baan te vinden. Van alle bedrijven die ik heb gebeld in mijn zoektocht naar een stageplek was Van Velzen het enige kantoor dat deed wat ze beloofden; ze belden terug na intern overleg én ik mocht langskomen voor een gesprek. Het feit dat ik hier mocht beginnen is voor mij nog steeds een teken dat Van Velzen altijd investeert in de toekomst.’

Hoe kunnen we jou helpen?

‘Door samenwerking met andere auditkantoren en contacten binnen de branche heb ik goed zicht op onze werkcultuur. We hebben echt een informele en persoonlijke werksfeer, gericht op de ontwikkeling van medewerkers. Je krijgt veel ruimte om te groeien en wordt niet tot in de details vastgepind als het gaat om de invulling van je werk. 

Van Velzen Audit
Van Velzen Audit

Er is ook veel aandacht voor de werk-/privébalans. Een aantal jaren geleden kon ik me als gevolg van privé omstandigheden niet volledig focussen op de opleiding tot registeraccountant. In die periode heb ik alle ruimte gekregen om mijn studie tijdelijk te pauzeren en er langer over te doen. Mijn werkgever vroeg ‘Wat heb jij nodig? Hoe kunnen we jou helpen?’ Dat waardeer ik enorm, heel fijn dat ze mijn stress op dat punt konden wegnemen.’

Van Velzen Audit

Kritisch nadenken

‘Geen checklistcultuur betekent voor mij dat we niet standaard links bovenaan beginnen en rechts onderaan eindigen. Nee, de risicoanalyse is het allerbelangrijkste, en dat is echt maatwerk. Je moet de klant goed leren kennen en zicht krijgen op mogelijke risico’s in de bedrijfsprocessen. Uiteindelijk bespreek je dat met de klant, zodat zij een betere interne beheersing krijgen. Wij moeten zelf kritisch nadenken en ook de klant alerter maken. Juist die wisselwerking maakt ons werk interessanter. Wij focussen onze controlewerkzaamheden op de geïdentificeerde jaarrekeningrisico’s. Dus je moet kunnen onderbouwen en beargumenteren waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt.’

‘Van Velzen investeert ook in professionaliseren. Niet alleen door individuele cursussen en opleidingen te faciliteren, maar ook door nieuwe ontwikkelingen op ons vakgebied. Denk aan software-tools die ons werk leuker en makkelijker maken én de klant meer inzicht geven.’

Samenwerking en werkplezier

‘Werkplezier staat hier centraal. Dat zit ‘m voor mij zeker ook in de samenwerking en het contact met andere collega’s. We kunnen bij elkaar terecht, de deur staat altijd open. Dat geldt niet alleen voor ons auditkantoor, maar ook voor de andere onderdelen van Van Velzen Accountants & Adviseurs. We hebben meerdere keren per jaar leuke personeelsuitjes en het gevoel van saamhorigheid is heel belangrijk. Daar heeft corona helaas wel invloed op, maar we kijken met elkaar vooral naar wat er wél kan. Ik denk overigens dat we hybride blijven werken; deels op kantoor, deels bij de klant en deels thuis. Daarbij heeft collegiaal contact en samenwerking altijd een meerwaarde. Verder krijg je veel ruimte voor eigen invulling van het werk. Die onafhankelijkheid en flexibiliteit draagt voor mij zeker ook bij aan werkplezier.’

‘Verder vind ik het heel belangrijk én leuk om als controleleider mijn collega’s te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Om hen te begeleiden en wegwijs te maken in ons mooie en interessante vak. Van hun enthousiasme en groei word ik ook weer enthousiast.’

Wil je samen met mij en mijn collega’s investeren in innovatieve en kwalitatieve audits? Zoek je een interessante baan, waarbij persoonlijke ontwikkeling en werkplezier centraal staan? Welkom! Ik wil persoonlijk ook de meer ervaren collega’s aansporen om te reageren. Heb je vragen? Bel me gerust.

Kom ook werken bij Van Velzen!

Bedankt voor je interesse. Laat jouw gegevens achter en ik neem contact met je op!